De stichting Kamermuziek Almelo is in 1988 opgericht. De stichting stelt zich tot doel jaarlijks een serie kamermuziekconcerten in Almelo te organiseren.

Aan de totstandkoming van de stichting is een belangrijke bijdrage geleverd door de gemeente Almelo, in het bijzonder door cultuurambtenaar Emile Andringa. In die tijd immers werd de gemeentelijke schouwburg De Hagen verkocht aan het Van der Valk-concern dat in ieder geval de toenmalige kleine zaal ging afstoten. Daarmee zou er ook een eind komen aan de concerten die daar gegeven werden. 

De gemeente Almelo heeft er voor gezorgd dat de kapel van het voormalige St. Elizabeth ziekenhuis beschikbaar kwam voor kamerconcerten. Tevens heeft zij aan de wieg gestaan van de Stichting Kamermuziek Almelo, die werd opgericht om deze concerten te organiseren.


Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende leden:


Jeroen Ongering:              j.ongering@aventus.nl

Huub Rakhorst:                 huub.rakhorst@gmail.com

Jaap de Wolff:                  jaapdewolff@hotmail.com

Jan Joris Nieuwenhuis:      hobo@introweb.nl

Rob Holleman:                  rob.holleman@gmail.com

 


De Stichting Kamermuziek Almelo is er trots op dat haar serie in de loop der jaren zoveel belangstelling en zoveel enthousiasme teweeg heeft gebracht. Mede dankzij de verbeterde accommodatie in Hof 88 hebben wij onze concerten kunnen verbeteren. Zo kwam er niet alleen een nieuw podium, maar zijn er ook geregeld lezingen voorafgaand aan de concerten.