De stichting Kamermuziek Almelo is in 1988 opgericht. De stichting stelt zich tot doel jaarlijks een serie kamermuziekconcerten in Almelo te organiseren.

Aan de totstandkoming van de stichting is een belangrijke bijdrage geleverd door de gemeente Almelo, in het bijzonder door cultuurambtenaar Emile Andringa. In die tijd immers werd de gemeentelijke schouwburg De Hagen verkocht aan het Van der Valk-concern dat in ieder geval de toenmalige kleine zaal ging afstoten. Daarmee zou er ook een eind komen aan de concerten die daar gegeven werden. 

De gemeente Almelo heeft er voor gezorgd dat de kapel van het voormalige St. Elizabeth ziekenhuis beschikbaar kwam voor kamerconcerten. Tevens heeft zij aan de wieg gestaan van de Stichting Kamermuziek Almelo, die werd opgericht om deze concerten te organiseren.

 

BESTUURSWISSELING

Het oude bestuur heeft in ongewijzigde samenstelling de eerste 30 jaar de kar getrokken. De volgende 30 jaar gaan Stefan en Martijn Blaak dat doen. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen door nog een aantal bestuursleden. 

Het bestuur van de stichting bestaat uit de volgende leden:  

Het ‘oude’ bestuur van de SKA: En vanaf 10-02-2019:

Jeroen Ongering voorzitter

Huub Rakhorst secretaris

Jaap de Wolff penningmeester

Jan Joris Nieuwenhuis programmeur

Rob Holleman webbeheerder

 

Ruud Kramer voorzitter

Hanneke Hof secretaris

Ruben Schuttevaar penningmeester

Martijn Blaak programmeur

Stefan Blaak programmeur

Rob Hulshof  webbeheerder