zondag 9 september 2018. 14:30 uur

gratis openingsconcert

 

 

Jan Joris Nieuwenhuis &

het Nieuw Nederlands Dubbelriet Ensemble

 

 

 

 

 

 

We openen ons concertseizoen met een spectaculair zondagmiddagconcert door het Nieuw Nederlands Dubbelriet Ensemble.

Jan Joris Nieuwenhuis, vanaf het eerste uur programmeur van de SKA, maar ook gepassioneerd hoboïst en hobodocent aan diverse muziekscholen in de regio, heeft 29 jaar lang vermeden om op “zijn eigen podium” op te treden. Maar nu, bij de opening van het 30ste seizoen, hebben zijn medeSKAbestuursleden hem weten over te halen nou eindelijk eens met deze fantastische club dubbelrieters te komen spelen. Gelukkig voor u: hij zwichtte!

Er bestaat in de muziekgeschiedenis één compositie die voor de krankzinnige bezetting van piccolohobo, 6 hobo’s, 6 althobo’s, 6 fagotten en contrafagot geschreven is: 20 dubbelrietblazers... En het is een meesterwerk! Het wordt echter nooit gespeeld, want waar vind je in vredesnaam 20 dubbelrietblazers? Bij het Nieuw Nederlands Dubbelriet Ensemble dus! Het gaat hier om Hill Song # 1 uit 1902 van de Australische componist Percy Grainger (1882-1961). In Hof 88 krijgt u dit werk vandaag te horen. Uniek!

Voor zijn kleindochter Eeke componeerde Jan Joris zelf een humoristisch werkje voor 9 hobo’s: De Kinderkamer. En neem dan nog een bewerking van de Notenkrakersuite van Tsjaikovsky – waarvan luisteraars beweren dat het mooier is dan het origineel – en je hebt een programma om van te watertanden. Uniek!

Het Nieuw Nederlands Dubbelriet Ensemble o.l.v. Pim Cuijpers bestaat o.m. uit Jan Joris Nieuwenhuis (hobo & musette/piccolohobo), Marije Clemens (hobo), María Josefa Contreras Gámez (hobo), Pierre Decroos (hobo, althobo en heckelfoon), Katinka van Driezum (hobo & althobo), Annette Holtkamp (hobo), Dorine Jansma (hobo & hobo d’amore), Suzanne van Berkum (fagot), Ellen Koot (fagot) en Marca Schrap (fagot & contrafagot).

Programma: Werken van o.m. Percy Aldridge Grainger, Jan Joris Nieuwenhuis en Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky.

 

N.B. Van vrijdag 7 t/m zondag 9 september kunt u zich weer onderdompelen in het Almelose Cultuurweekeind. Van beeldende kunst tot lekker eten, van straattheater tot muziek. Almelo bruist dit weekeind van de culturele activiteiten. Dit SKA-concert is daar een onderdeel van. Een extra traktatie: het concert is gratis. U moet wel even reserveren, want vol is vol. Graag via (0546) 85 02 64 of reservering@hof88.nl