zondag 26 maart 2017. 14:30 uur

Dudok Kwartet & Pieter Wispelwey

Het Dudok Kwartet studeerde in 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. In 2014 ontving het Dudok Kwartet de Kersjesprijs, een jaarlijkse prijs die uitgereikt wordt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek. In 2013 was het Dudok Kwartet laureaat en finalist op het Internationaal Concours voor strijkkwartetten Quatuors à Bordeaux. Het Dudok Kwartet won daarnaast 1ste prijzen op het Internationaal Strijkkwartet Concours in Radom in 2011 en op het Charles Hennen Internationaal Kamermuziek Concours in 2012. In datzelfde jaar wonnen zij ook de 2de prijs op het Internationaal Kamermuziek Concours Joseph Joachim in Weimar.

Ze gaven concerten op vele prestigieuze festivals en in alle toonaangevende zalen van Nederland en in zalen in Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Spanje, Italië, Cyprus en Tsjechië. Afgelopen seizoen waren ze voor het eerst te gast bij de SKA. Wij waren dusdanig onder de indruk van hun verbluffend prachtige spel dat we ze onmiddellijk nog eens uitgenodigd hebben. En dan samen met een van de beste cellisten van de wereld, Pieter Wispelwey, in een van de absolute hoogtepunten van de klassieke kamermuziek: HET kwintet van Schubert!

Dudok Kwartet: Judith van Driel (viool), Marleen Wester (viool), Lotte de Vries (altviool), David Faber (cello), m.m.v. Pieter Wispelwey (cello)

Programma: György Ligeti (Strijkkwartet no. 2) en Franz Schubert (Kwintet in C majeur D 956)

Kijk ook op:

(Dudok Kwartet) http://dudokkwartet.nl

(Pieter Wispelwey) http://pieterwispelwey.com

(Schubert Kwintet) www.youtube.com/watch?v=S3tmFhrOgNk

Aanvang: 14:30 uur

 

Toegang: € 18,50 (jeugd gratis) (inclusief programmaboekje en pauzedrankje)

Webmaster: Rob Holleman