zondag 20 januari 2019. 14:30 uur

 

 

Ella & Nicolas van Poucke

 

 

In de lente van 2013 hebben een aantal van de kleine Twentse podia het gepresteerd om gezamenlijk alle strijkkwartetten van Ludwig van Beethoven te laten uitvoeren. Dat was een groot succes en verdiende een vervolg. Nou ja, een klein, maar fijn vervolgje: samen met de Stichting Kamermuziek Hengelo organiseert de Stichting Kamermuziek Almelo twee concerten – op zondag 13 januari in de Waterstaatskerk in Hengelo en vandaag in Hof 88 in Almelo – waarop broer en zus van Poucke alle werken voor cello en piano van Ludwig van Beethoven zullen uitvoeren.

Bij de SKA zijn we echte fans van Ella en Nicolas. De rest van Nederland overigens ook: Ella won in 2017 nog de GrachtenfestvalPrijs. Ook Nicolas is, getuige zijn optredens in DWDD en Podium Witteman, al lang geen onbekende meer.

Programma 13/01/2019 Hengelo. Ludwig van Beethoven: Variaties over “Ein Mädchen oder Weibchen” uit Mozart’s opera “Die Zauberflöte”, Sonata no 2 in g mineur, Sonata no 4 in C majeur en Sonata no 3 in A majeur.

Programma 20/01/2019 Almelo. Ludwig van Beethoven: Variaties over “Bei Männern, welche Liebe fühlen” uit Mozart’s opera “Die Zauberflöte”, Sonata no 1 in F majeur, Variaties over een thema uit Händel’s oratorium “Judas Maccabäus” en Sonata no 5 in D majeur.

 

Toegang: € 18,50 (jeugd € 2,50) (inclusief programmaboekje en pauzedrankje)